07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Dom kallar oss mods

Hänt i Värmdö

Nu drar det snart ihop sig till årsmöte med Värmdömoderaterna. Det sker den 10 mars. Förmodligen är alla medlemmar välkomna.
Föreställningen brukar inte dra så mycket folk så man kommer säkert att hitta ett kulturellt grepp för att få dit fler. Det ryktas om att man kommer att göra en scenversion av Stefan Jarls socialrealistiska film från 1968: ”Dom kallar oss Mods”.
Filmen handlar om Stockholmskillar i utkanten av samhället.
Huvudpersonerna är Stoffe och Kenta.
Rollistan i Värmdömoderaternas föreställning skulle kunna se ut så här.
I rollen som Stoffe, Peter Frej. I föreställningen är han en handlarkille som har svårt med matte. Han minns inte hur många gånger han skrivit under avtal om slamtömning. Någon säger sex gånger.
Killen har hört att man inte kan teckna avtal med mer än ett företag. Nu sitter han konstigt nog med två avtal och vet varken ut eller in. I lokaltidningen försöker han hota det ena företaget med att det inte är klokt att stämma kommunen. Samtidigt kan han kosta Värmdöborna 10-20 miljoner för sitt bohemartade sätt att skriva under avtal. Underlaget för rollen hittar man på Värmdöleaks, länk. Många i publiken kommer säkert förvänta sig en ganska snabb sorti. Kanske är det dags att lägga in den klassiska kommentaren: Har jag gjort bort mig nu igen?
Som Kenta ser vi Erik Petterson, länk. En kille som inte kommer från centrum, men som försöker komma i centrum. Det blir ganska ofta tokigt, men han hankar på. Gillar båtliv och säger ja till så många som möjligt som frågar om lov. Ibland blir det tvärstopp. Svårt att veta varför. Ojämn framtoning som omges av många rykten. Just nu ovän med Stoffe och Nalle.
Rollen som ”Nalle” spelas just av Lars Erik ”Nallen” Alversjö. I rollen säger han alltid ja till den som han sist talar med. Blir faktiskt ganska humoristiskt. En närmast letargisk rollpersonlighet. På ytan alltid vänlig. Publiken kan förväntas ropa: Varför händer det inget ganska snart när de ser honom.
I rollen som ”Greven” ser vi Hans Ove ”Greven” Görtz. En kille som försöker vara militär. I rollen blir han närmast som en ordningsman utan ordningsregler. En rollfigur som inte alltid är så lätt att uppskatta.
Publiken lär inte ropa ut. Snarare vrida sig i sätena och undra när han går. Tycker själv han är viktig. Visst borde någon betydelsefull gata heta Grevgatan, tänker han. Man skulle också kunna tänka sig uppkalla en ö efter mina initialer, funderar han vidare. Hog island, vilket bra namn! Så kommer han på att det inte låter lika bra på engelska. Så det får duga med Grevgatan.
Frågan är om medlemmarna vill fortsätta se dessa huvudrollsinnehavare spela sina invanda och nötta roller i Värmdöpolitiken. Det finns de som vill ändra på rollistan har bloggen förstått.
Lyckas man inte med det lilla skämtsamma tilltaget med teater får man ha ”sedvanliga årsmötesförhandlingar”. Där det lär blir fight om många poster.
Inte nödvändighetsvis ett trevligt möte, men ett viktigt sådant.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar