07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Skärgårdsborna tas inte på allvar

Hänt i Värmdö

Skärgårdsrådet håller på att spricka i Värmdö. Kritiken är hård från skärgårdborna, länk. Det gäller inte bara parkeringar för skärgårdsbor, som i sig borde vara lätta att skapa. En sorts boendeparkering för skärgårdsborna borde vara med i ett uppdaterat ägardirektiv till Värdmö hamnar. På detta svarar kommunstyrelsens ordförande Lars Erik ”Nallen” Alversjö: nej.
Som vanligt har denne man lite svårt att förstå vem som är hans uppdragsgivare.
Vad det har talats mindre om är arbetsformerna i Skärgårdsrådet. Sammanträdestiderna är till exempel sådana att huvuddelen av skärgårdsborna inte har möjlighet att medverka. Kommunen och dess ledande politiker måste nu arbeta med att skapa rimliga arbetsformer för skärgårdsrådet så att arbetet känns meningsfullt. Ett ökat självstyre för öarna är en annan fråga som borde prioriteras upp.
Andra länkar: Skärgårdsbryggan

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar