04222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Lokal alkoholdebatt på gång i Värmdö?


Hänt i Värmdö

Det svenska systembolagets vara eller inte vara är ett ständigt återkommande debattämne. En som blandat sig i den debatten är Värmdös kommunstyrelseordförande, Lars Erik ”Nallen” Alversjö, rapporterar tidningen Mitt i Värmdö i förra veckan.
Det är bra att kommunalpolitiker engagerar sig i rikspolitiska frågor. Dessutom är det viktigt att man använder sin lagstadgade rätt och prövar gränserna. Det är viktigt att diskutera alkoholmonopolets vara eller inte vara. Frågan som hör ihop med detta är gårdsförsäljning av alkohol är också viktig.
Alversjö är nämligen en av många som stämt staten för att få tillbaka sin privatimporterade öl från Tyskland. Anledningen till att storebror konfiskerat Alversjös öl är att någon svensk alkoholskatt inte betalts. Det måste man göra om man inte personligen för in den i Sverige. Sådan är lagen nu. Det vill Alversjö ändra på.
Det som förvånar bloggen är att Alversjö kliver fram som aktivist först efter valet i denna fråga. Det hade varit intressant och viktigt att få en debatt om både alkoholpolitiken och liberalism i den lokala valkampanjen.
Om Alversjös motiv däremot bara är att han ville ha sin favoritöl med honung och inte vill betala de extra kronorna för ölskatt blir det mera bekymmersamt

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar