07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Nya kvastar sopar inte alltid bättre

Hänt i Värmdö

Ordföranden i de lokala Värmdöpartierna byts ut på löpande band.
I kristdemokraterna lämnade Clarence Örhammar efterträds av Helene Reduthe.
Hos Värmdöcentern lämnade Henrik Paulsen och efterträddes av Krister Malmqvist.
Värmdömoderaternas Hans Ove Görtz lämnar också ordförandeskapet. Vem som blir hans efterträdare är inte klart ännu.
Det man kan funderar över är vilka som försvunnit och vem som tillträtt.
Är det någon som vet vem Helene Reduthe är? -Vilka åsikter har hon. Varför marknadsför inte kristdemokraterna sin nye ordförande? För det är väl inte så att man inte vill att hon ska synas. Ännu värre är det om ingen är intresserad av vem hon är.
Krister Malmqvist har åtminstone skrivit någon debattartikel. Han har varit skarp kritiker till det moderata styret och då framförallt det tidigare kommunalrådet Jonas Nilsson. I vassa artiklar kritiserade han bristerna i det dåvarande alliansstyret. Samtidigt låg han stilistiskt väldigt nära den prosa som kännetecknar den flitige debattskribenten Henrik Paulsen. Vilka visioner han har vet ingen utanför den snäva krets som går under namnet Värmdöcentern. Han drev en linje tidigare. Nu talar ryktena om att allt som surrar i hans huvud politiskt är att få vara med och styra. Kosta vad det kosta vill. En farlig strategi kan man tycka.
Bloggen är tveksam om något av partierna som skiftat lokal ledare har bytt upp sig. Det är inte omöjligt att det kan hoppa ut mer än en groda på dessa nya ordföranden.
Om moderaterna byter upp sig eller ned sig får årsmötet i nästa vecka utvisa.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar