06192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Vad kostar politikerna i Värmdö?

Hänt i Värmdö

Värmdöleaks publicerar vad de arvoderade politikerna kostar i lön per månad, länk. De politiker med fasta arvoden kostar totalt 436 720 per månad i månadslön.
Till detta kommer ett antal politiska sekreterare. De kostar också skattebetalarna ganska stora pengar. De är totalt 3,85 årsanställda. Kostnaden är cirka 1,8 miljoner kronor, inklusive sociala avgifter.
Vilka det är ser du här, länk.
Om vi inriktar oss på de arvoderade politikerna kostar de 2011 5,24 miljoner kronor i bara lön. Med sociala avgifter kostar de 7.074 miljoner för 2011. Totalt kostar de arvoderade politikerna och politiska sekreterarna strax under 8 miljoner per år. Till detta kommer sammanträdesersättningar för de politiker som inte har fasta arvoden.
Mest tjänar Lars Erik ”Nallen” Alversjö. Han har 65 836 i månaden. Oppositionsrådet Lars Bryntesson kommer som tvåa med 51 101 kronor per månad.
Bland miljöpartisterna jobbar Malin ”Måsen” Åberg Aas 60%. Det gör Max ”Lemuren” Ljungberg också. ”Måsen” tjänar 30 661 och ”Lemuren” 25 138. Lite märkligt kan man tycka. Lika mycket jobb men det skiljer 66 276 om året i lön. Borde man inte ha mindre löneskillnader mellan politikerna?
Den viktigaste frågorna för dig som medborgare är:
Gör politikerna rätt för sina arvoden?
Jobbar de tillräckligt och har de tillräcklig kompetens?
Skapar de resultat för vad de kostar?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar