07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Dags att avskaffa 1 maj som helgdag

1 maj

Hur kommer det sig att denna dag fortfarande är helgdag?
Det är arbetarrörelsens dag internationella helgdag. Idén om denna helgdag som började firas på 1890-talet hade säkert stort värde tidigare. Dagen är ett initiativ av den Andra internationalen. Ett av syftena med denna är att minnas Haymarket massakern 1886.
För egen del var det länge sedan jag hörde någon första maj-talare referera till massakern.
En helgdag, enligt bloggens förmenande bör referera till något som är av betydelse för en stor del av folket. Arbetarrörelsens dag är på många sätt obsolet. Det är dags att avskaffa den som helgdag. Sedan är det upp till var och en att fira olika politiska märkesdagar.
Varför inte göra Valborg till helgdag i stället. Fira vårens ankomst tror bloggen är intressant för väldigt många.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar