07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Kommunfullmäktige i Värmdö

Hänt i Värmdö

Den politiska våren övergår i sommar. I går var det kommunfullmäktigemöte. Det näst sista mötet innan halvårsskiftet.
Ett ärende som återkom snabbt var frågan om ansvarsfrihet för kommunstyrelsens ordförande, Lars Erik Alversjö. Märkligt kan man tycka. Ärendet var återremitterat. Det innebär att det ska ha tillförts material. Det skiljer sig från bordläggning som är en sorts vänta och se.
I sista stund insåg majoriteten sin fadäs och risken för att frågan skulle kunna hamna i rättssystemet. Genom att föra upp ärendet fort och fel överlever nu ärendet till nästa halvår. Handläggningen gick under rubriken fort, men fel.
De frågor som mannen bakom återremissen ville ha, centerpartisten, Henrik Paulsen borde nu få ett svar. Förhoppningsvis kommer också revisorerna som riktat kritik att vara med vid sammanträdet. Då borde politikerna kunna lägga frågan bakom sig.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar