07242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

EXIT MAUD

Maud Olofsson avgår som ordförande för centern. Knappast någon överraskning.

Efter 10 år som partiledare är det nu dags att dra sig tillbaka. Olofsson har genom att profilera centern som ett tydligt borgerligt alternativ varit en av dem som gjorde Alliansen möjlig. Därigenom är hon en av grundläggarna till den borgerliga valsegern för fem år sedan.
Nu är det dags för nya krafter i ledarpositionen för centern.
Den hetaste kandidaten är Annie Johansson. Då skulle profilen bli tydligare och mera liberal. Samtidigt ska man inte räkna bort Lena Ek som var med i partiledardiskussionerna förra gången. Anna Karin Hatt finns också med i spekulationerna, men som något mindre sannolik kandidat.
De manliga kandidaterna lyser med sin frånvaro. Möjligen kan Eskil Erlandsson eller Andreas Carlgren vara kandidater.
Nu kommer diskussionens vågor att gå höga.
Förhoppningsvis väljer centern en riktigt öppen process i stället för den slutna socialdemokratiska modellen.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar