07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Planchef på annan planet

Hänt i Värmdö

Bloggen fick i går kontakt med planchefen Mats Hellberg.
Denne man var på en helt annan planet än politikerna i Gustavsbergsgruppen. På bloggens fråga tyckte han att processen med Riksbyggen gått planenligt. Man, samhällsbyggnadskontoret hade nämligen, enligt Hellberg aldrig planerat att bli färdig med den enkla planändringen förrän i oktober månad i år. Dessutom menar planchefen att det nog är Riksbyggen som inte agerat snabbt nog i förhållande till kommunen. Kommunen verkar enligt Hellberg inte ha gjort något fel.
Ansvaret är ju Gustavsbergsgruppens. Den borde enligt Hellberg kommunicerat med honom.
Att Peter Frej är ordförande i både samhällsbyggnadsnämnden och Gustavsbergsgruppen verkar inte på något sätt hjälpa informationsmässigt. Inom Frej verkar det finnas vattentäta skott. De verkar inte vilja kommunicera med varandra.
Å andra sidan menar Hellberg att det förslag som kontoret gjort är mycket bättre än fastighetsägarens, Riksbyggens eget. Han verkar inte vilja förstå att de inte ville ha hans baby. Man har inte heller prioriterat att ta reda på vad Riksbyggen tycker.
Undrar vem som egentligen har anledning att vara mest sur Värmdö kommun eller Riksbyggen?
Men, vänta nu Riksbyggen är ju kunden.
I andra fall har kunden alltid rätt…
Bloggen undrar om det inte är dags att byta namn på Värmdös samhällsbyggnadskontor till Det interplanetariska samhällsbyggnadskontoret. Man har i vart fall en närmast utomjordisk verklighetsuppfattning.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar