04122024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ny ledare för kristdemokraterna?

Svenska Dagbladets ledarskribent Johan Ingerö, länk gör i dag ett inlägg om kristdemokraterna och dess ledarkris. Han skriver så här:

Kristdemokratins åsikter, i synnerhet synen på familjers valfrihet, omfamnas av så oändligt många fler än partiets väljare. Men när partiet kommunicerar sin politik är det ofta med ett ursäktande tonfall. ”Nej, vi tycker inte att staten ska tvinga föräldrar till en viss fördelning av föräldraledighet…men det är såklart jätteviktigt med jämställdhet!”.

Ovanan att inte stå upp för vad de faktiskt tycker – att valfrihet är viktigare än (statistisk) jämställdhet – är nog ett av skälen till att många presumtiva KD-väljare går partiet förbi. Det handlar inte bara om åsikter, utan även om självförtroende.

För några år sedan diskuterades frågan om kvoterad föräldraledighet i radio av hipsterjournalisten Hanna Fahl och proffsboxaren/programledaren/med mera Paolo Roberto. Den senare är allt utom en skolad debattör, och saknar i princip all den polityr som partiernas företrädare måste lära sig innan det blir aktuellt att ta offentliga debatter.”

Kanske skulle Paulo Roberto vara den nye ledare som kristdemokraterna behöver?

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar