07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Regeringsombildningen

Annie Lööf har format sitt lag i regeringen.

Ny i ministergänget är den tidigare Europaparlamentarikern Lena Ek. Ett klokt val. Hon är erfaren och har en formuleringskonst som gör att det hon säger uppmärksammas. Dessutom är Lena en duktig förhandlare. Allt talar för att miljöportföljen i regeringen kommer att uträtta mycket mer med Ek som ansvarig.
Anledningen till att hon inte kommit in i regeringen tidigare är att Maud Olofsson inte tål synen av Ek. Nu slipper en restrött EU parlamentariker att åka långt och en kompetens som behövs är tillbaka i Stockholm.

Beslutet att låta Anna-Karin Hatt vara kvar i regeringen kan man ifrågasätta. Samtidigt är uppgiften som energiminister lika lätt som migrationsministerposten. Man får inga vänner med den taburetten. Så det verkar som om Annie har valt att låta Hatt avskaffa sig själv.
Nästa steg lär bli att låta Lena Ek efterträda Anna-Karin Hatt som andre vice ordförande i partiet.
Annie har som närmaste man valt Håkan Ekengren. Han blir hennes statssekreterare En gammal ringräv i politiken som trots att han inte fyllt 50 ännu vet hur man skapar resultat. Dessutom har Ekengren erfarenhet bred näringslivserfarenhet.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar