06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Vad hände sen?

Hänt i Värmdö

Kommunalrådet med ansvar för skolfrågor Peter Bondesson lämnade. I stället är han nu tandläkare på Djurö. Hans politikerkompisar som officiellt höll honom bakom ryggen. Pratar nu för alla som vill höra och även de som inte vill om hur dåligt han skötte sitt jobb. Folkpartiet i Värmdö har närmast glömt honom. De har fullt upp med sina inre strider.
Bloggen undrar varför Bondesson inte ställdes till svars för sitt genuint dåliga ledarskap.
Maria Ljungkvist, högste tjänsteman med ansvar för skolfrågor på beställarsidan lämnade. Många menade med svansen mellan benen. Alla vet att det skedde tyst och nästan omärkligt. Hon kom från Fribergaskolan i Danderyd. Omständigheterna kring hur hon lämnade ett jobb är oklara. Trots det rekryterades hon till Värmdö kommun.
Ganska snart hade hon lyckats göra sig ovän med rektorer och produktionsledningen i Värmdö kommun. Hon hade svårt att riktigt förstå sin roll som oväldig tjänsteman. Det är helt okey att vara folkpartist, men som tjänsteman förhåller man sig neutral. Liberal får man vara i andra sammanhang. Vid flera tillfällen agerade hon spökskrivare åt kommunalrådet Peter Bondesson.
Den egna uppfattningen om sin egen förträfflighet var alltid odevalverad. För varje dag på jobbet närmade hon sig den punkten där hon skulle få silkessnöret. Elaka tungor i kommunalhuset talar om henne som: ”skol och vårare”. Hon myntade också begreppet OPW. I det ligger att framförallt låta andra föra jobbet. Other Peoples Work., helt enkelt.
Maria Ljungkvist är sedan i augusti barn- och utbildningschef i Sundbybergs kommun, länk.
Bloggen undrar vilka referenser som man tog när hon anställdes på nya jobbet.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar