06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Inte ett försök att vara billig, utan kanske smartare?

Nästan och delvis hänt i Värmdö
Bloggen har kritiserat den numera inte så nye ”kommundirren”, som han själv föredrar att kalla sig. I anställningrullorna benämns denne man för Stellan Folkesson. Ett fokus i kritiken har varit brist på sparsamhet.
Nu visar det sig att kritiken tagit skruv. Dirren prövar ett annat förhållningssätt.

Enligt vanligen välunderrättade källor har nu dirren gjort ett studiebesök på IKEA. Idén enligt hustrun är att  billigt också kan vara fint. Dirren fick träna i köksavdelningen på att säga Gaggenau passar inte riktigt längre. Däremot var det svårare att säga något positivt om IKEA-köken. Det blev lättare efter att han ustattes för ett test: Varifrån kommer luckan?
Dirren kunde inte placera luckorna i fallande prisordning. Detta fick honom att tänka till. Kvalitet kan faktiskt finnas till ett lågt pris.

Däremot blev det svårare att sälja in idén om att kommunens nya ledningssystem Stellan 1.0 ska vara billigt. Det måste få kosta, lär dirren muttrat. Dessutom verkar det finnas en bugg i systemet som gör att alla toppchefer sitter avskilt från verkligheten. Programraden med ordet koncerntänkande verkar göra att programmet gör en loop.

Det gick lättare  för dirren om programmet det fick heta Mac i stället. Sparsmakad design, hög fuktionalitet och snålt över hela linjen. Det fick faktiskt mannen att kvittra lite lätt. Buggen däremot tar det not lite tid att få bort.

Nu väntar nya innovationer i kommunen. Det talas redan om att införa ”cheap mondays”. Visserligen tog det lite tid innan dirren fattade att ordet ”tjchip” kan stavas sheep eller cheap.
Dirreen trodde efter kommunledningsmötet att det bara kan stavas sheep. Han lär ha muttrat något om att ledningen måste både vallas och ledas. Glatt överraskad kändes cheap monday bättre än sheep tuesday, medgav dirren.

Att han nu blir ensam hövding och blir av med gamle gubben Hedenfalk lär ha underlättat. Frun menar att det var själv förutsättningen för experimentet med IKEA.

Vid nästa besök på IKEA lär oppositionsledaren erbjudit sig att de gemensamt ska ta Ingvars gratisbuss ut till Kungens kurva. Tjänstebilen som numera kallas ekolådan får vara hemma den gången.
Då blir det low budget även på andra ställen än på socialkontoret.

Bloggen bevakar den fortsatta utvecklingen med spänning…

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar