06212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Fåglarnas krig

Hänt i Värmdö
Före jul kom Värmdös finansminister Anders ”Ankan” Bergman hem solbränd från Karibisk semester. När han väl anlänt till fosterjorden i Värmdö blev han fullständigt vit. Som i ett trollslag.

Orsaken?
Den ena frågan som fick honom att tappa solbrännan var att man beslutat om att följa lagen.
Kommunen hade nämligen beslutat att utreda konsekvenser och alternativ när det gäller trafikförsörjningen i de ”nya” Gustavsberg. Lagen säger att man ska utreda alternativ när det gäller detaljplaner. Nu fanns ett beslut på att man skulle följa lagen. .
Snabbt klockan 00.03 kallade man till möte. Kvickt och lätt revs beslutet upp, länk.

Vad som gjorde ”Ankan” extra vit var att han insåg att den största kritikern finns i det egna partiet. Hans ”partibroder”, Olle Markstedt kommer att ta varje möjligt och omöjligt tillfälle att diskutera det han anser vara brotten mot miljöbalken och plan- och bygglagen. I fokus för kritiken kommer just ”Ankan” att stå.

Miljöpartiet däremot kan man förstå. De menar säkert att det inte krävs någon konsekvensutredning av trafiken. Man ska enligt dem gå, cykla eller åka kollektivt. De andra får väl skylla sig själv, menar man säkert.

Det andra som fick ”Ankan” att tappa färgen är just miljöpartiet och faktisk ”kompisen” Malin ”Måsen” Åberg Aas. När nämnde ”Anka” var borta föreslog ”Måsen” att man skulle avbryta markanvisningstävlingen på Kvarnbergsterassen. Detta skedde i enighet. En som inte var enig i sin frånvaro var en viss ”Anka”.

Det var i rollen som Joakim von… Genom beslutet försvann nämligen många glada pengar för kommunen. Hur han ska få till det här undrar nog en del. Bloggen tror sig veta att markanvisningstävlingen snart är igång igen. Det är upplagt för bråk mellan fåglarna.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar