06212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Hänt i Värmdö
Kommunstyrelsen i Värmdö sammanträder i nästa vecka. En av frågorna som ska diskuteras då är hur man kan höja kommunens soliditet. Som underlag ligger någon sorts konsultrapport från i november 2011, länk.
Företaget som gjort rapporten heter Solving Efeso. Rapportens författare är: Frankie Spjut, Alan Schürer, Jonas Gunnarsson och Jonas Svensson. De har på cirka 30 sidor lyckats lägga ut en kombination av självklarheter, dåligt analytiskt tänkande och tveksamma slutsatser. Inget imponerande arbete med andra ord.

De kommer till den självklara slutsatsen att om man ska förbättra Värmdö kommuns soliditet bör man sälja Värmdöbostäder.  Man utgår i sin Värdering från taxeringsvärdet och menar sedan att detta utgör 75% av marknadsvärdet. Inte en blick på det verkliga marknadsvärdet.

När det gäller lägenheter finns ju material att hämta. Statistik visar att bostadsrätter i Värmdö kostar cirka 25.000 kronor per kvadratmeter i genomsnitt (24.496 enligt mäklarstatistik.se, länk och 25.233 enligt booli.se).
Nu kommer varje köpare av Värmdöbostäder att vilja ha en rabatt jämfört med bostadsrättspriset. 

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar