05222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Kommunfullmäktige: mindre upplyftande än en begravning

Hänt i Värmdö
Gamle hästkommentatorn Anders Gernandt utbrast inte inte sällan i: aj, aj, aj, fyyyra fel.
Om presidiet vid kommunfullmäktigemötet i kväll kan man säga; att det inte räckte med fyra fel.
Man gick in närmast som i radioprogrammet på minuten och talade om avvikelser från ämnet. Trots att talarna hade relevanta paralleller. Man bröt och störde talarna. Det är ett rent oskick.
Man beviljade entledigande och utsåg nya ledamöter utan att formella avsägelser fanns. Det ger inte kommunallagen utrymme till.
Dessutom ställde man inte proposition på en ett yrkande. Motivet till varför var mycket oklart. Ytterligare ett brott mot kommunallagen.

Presidiet vid kvällens möte får betyget: Icke Godkänt.

Resten av kvällen var tjafsig. Om detta verkligen är kvaliteen på Värmdös politiker så är det illa.

Vid några punkter hettade debatten till. Det gällde bland annat avgifter i kulturskolans korta arrangemang.

När frågan om ytterligare förlusttäckning till Gustavsbergs Porslinsmuseum AB kom upp var alla rörande eniga om ett ytterligare tillskott. Att som kommunen på detta sätt driva en verksamhet i bolagsform som inte verkar ha tillstymmelse till vinstgenerering är fel. Det reflekterade ingen av politikerna över. Aktiebolagslagen är till för bolag som går med vinst. Dessutom kostar bolagskonstruktionen skattebetalarna minst 500.000 extra per år. För det får man inget.
Att man inte ens har koll på momsfrågorna är gör saken inte bättre. Ingen politiker ställde några kritiska frågor om detta. Märkligt, tycker bloggen.

Kvällens goddag yxskaft stod centerpartisten Ina Ununger för. I en fråga om it strategi och it plattformar började hon tala om transparens och uppföljning. Kvinnan kan inte ens ha läst handlingarna, än mindre förstått något av dem.
I samma fråga deltog inte det styrande miljöpartiet i beslutet. En mycket märklig fråga att ta strid i.
Det visar på att den styrande koalitionen inte har ett harmoniskt samspel.

Herr hangarfartygskaptenen, Anders ”Ankan” Bergman fick som ordförande i Värmdö hamnar AB stolt köpa en ny tomt. Kommunfullmäktige betalar. Om han hade varit det minsta ideologisk hade denne ”Anka” i stället föreslagit en försäljning av bolaget och låtit kommunen tjäna mellan 100-200 miljoner kronor. Nu känner sig denne ”Anka” så stolt av att styra detta bolag eller hangarfartyg att alla tankar på ideologisk (in)riktning är som bortblåsta.

Kvällen i Värmdös parlament gick till historien som en av de sämre.
Inte undra på att nästan ingen vill lyssna.
Det luktar allt mer av missnöjesparti i Värmdö kommun.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar