07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Romney i medvind

Mitt Romney får nu stöd av två tunga ledande republikaner, länk. Det är republikanernas majoritetsledare Eric Cantor  och senatorn Tom Coburn. Båda motiverar sitt stöd med att de ser Romney som den mest lämpade att klara USAs ekonomi. Tillkännagivandet kommer välkommet, före den så kallade supertisdagen nästa vecka, den 6 mars, då primärval hålls i: Alaska, Georgia, Idaho, Massachusetts, North Dakota, Ohio, Oklahoma, Tennesse, Vermot och Ohio. Totalt står 437 delegater på spel denna dag.

Färska opinionsundersökningar, länk visar på en stark framryckning för Romney som nationellt leder med 35,5% mot Rick Santorums 23.6%. Den 20 februari ledde Santorum med 36% jämfört med Romneys 26%. Svängningarna är både snabba och dramatiska.

Det som är Romneys styrka (och svaghet) är ekonomin. Allt fler verkar mena att han är den enda kandidaten som har förmåga att lösa USAs stora ekonomiska utmaningar. Samtidigt verkar allt fler fokusera på denna fråga som valets viktigaste.

Paradoxalt nog efterlyser debattörer i allt större utsträckning att han agerar som den företagsledare han är. Samtidigt var hans ekonomiska kunnande och tidigare verksamhet det som satte honom under korseld från de andra kandidaterna. Omslaget till tidningen the Economist, häromveckan med en bild på Romney och bildtexten ”US next CEO” verkar tilltala allt fler. Då talar vi även om topparna inom det Republikanska partiet.

Den 6 mars, sent på kvällen vet vi med stor säkerhet om USAs näste republikanske presidentkandidat heter Santorum eller Romney.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar