06192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Alla "Nallar" är inte gulliga och ofarliga

Hänt i Värmdö
Värmdöleaks har tagit del av dokument som visar att de styrande beslutat sig för att stänga ute medlemmarna från mötena i den styrande koalitionen, länk. Beslutet kommer efter en tid av rykten om att detta skulle ske.
Man genomför nyordningen med start redan i morgon den 23 april. Den har inte föregåtts av någon form av demokratisk process.

Ytterligare en bit öppenhet har försvunnit. En bit demokrati har vädrats ut och bort. Inte undra på att allt fler undrar varför man ska vara med i ett politiskt parti. Miljöpartiet som tidigare talat om vikten av medlemsförankring ger nu upp detta. Det sker till synes utan att man uppnått några andra vinster.

Redan tidigare har kommunstyrelsens arbetsutskott blivit mera slutet eftersom man inte för protokoll i vanlig mening. Diskussioner om att stänga  facknämndernas möten och kommunstyrelsen har förts. Hittills utan att man vågat minska öppenheten.

Enligt vad bloggen inhämtat från personer i den nära omgivningen av kommunstyrelsens ordförande Lars Erik ”Nallen” Alversjös upplever han sig vara allt mer pressad. De synpunkter, ibland kritiska, ibland mycket konstruktiva blir för mycket för denne man. Diskussioner förs hellre med tjänstemän än med engagerade medlemmar och medborgare.

Demokratiskt närmar sig nu ledarstilen den struktur som den sparkade tidigare kommunstyrelseordföranden Jonas Nilsson hade. Till dennes försvar ska sägas att det fanns ett forum för alla alliansens medlemmar och förtroendevalda som kallades in ibland.
Något sådant forum har inte ”Nallen” ansett sig behöva.
Han verkar mumla, absolut tyst, absolut inte.

De antidemokratiska tendenserna som Nilsson representerade gjorde att han fick sparken från sitt uppdrag. Nu ryktas det om att oppositionen mot Alversjö inom moderaterna funderar på en misstroendeförklaring.

Bloggen kan konstatera att moderaterna i opposition till socialdemokraterna velat ha en större grad av öppenhet. En viktig del av kritiken under 1970 talet och 1990 talet mot socialdemokratin var just hemlighetsmakeriet. ”Buffel” Perssons ledarstil var en av förklaringarna till att Alliansen vann 2010 års val.

Det är viktigt att  de ”nya moderaterna” lokalt inte kopierar de dåliga sidorna av den gamla, maktfullkomliga socialdemokratin.
Vad som sker i Värmdö just nu är ett beklagligt exempel på detta.

Rykten säger att Nallen vill slippa för honom misshagliga personer. Därav detta beslut. En av dem som pekas ut är denna bloggs skribent. Bloggen tar det som ett bevis på att man fyller en viktig funktion.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar