06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Otidsenliga Röda Korset drar ned

Röda korset sparkar 70 personer, länk. Organisationen har bekymmer. Man har dålig trovärdighet. Medlemmar och bidragsgivare överger organisationen.
Topparna ser inte uppdraget som ett hedersuppdrag under begränsad tid. Ordföranden i Röda korset har en ersättning på 57.000 kronor i månaden, länk. Vad generalsekreteraren tjänar är inget som man vill berätta om på hemsidan. Däremot talar man om andra anställningsvillkor som tjänstebil och uppsägningstid. Ulrika Årehed Kågström är organisationens generalsekreterare. Uppgifter i pressen talar om att hennes ingångslön när hon tillträdde den 1 juni 2010 var 86.000 kronor.

Röda korset utvecklade sig under  Bengt Westerbergs ordförandeskap till en allt mer otidsenlig organisation. Öppenhet, verkar vara något som man tar till om man måste. 10% av allt insamlat är omkostnader. Inte undra på att givare och medlemmar tröttnar.

Om man jämför Röda korset med  ”läkare utan gränser”, länk bli skillnaden slående. Inte nog med att det är lätt att se vad toppkrafterna kostar. När man tittar vad de kostar så känns det också rätt. Ordföranden tjänar 21.200 kronor per månad och generalsekreteraren 46.543 kronor. Administration och insamlingskostnaderna, inklusive administration på 1,6% var 8,1%.

Det är inte svårt att välja var man ska lämna sina bidrag.
Det är inte svårt att veta i vilken organisation man vill engagera sig.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar