07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Avgående konung Erik gör på annat sätt än Värmdös egen "Nalle"

Hänt i Värmdö
I Nacka kommun meddelar den avgående kommunstyrelseordföranden Erik Langby att han inte ska lägga sig i vem hans efterträdare blir. Klokt tycker bloggen.

Värmdös avgående kommunstyrelseordförande ser saken på annat sätt. Han är mycket aktiv i efterträdarprocessen.
Mindre klokt kan man tycka. Dessutom ganska tveksamt ur ett demokratiskt perspektiv. Nallen, verkar dessutom sikta på att vara kvar i kommunfullmäktige valperioden ut.
Även detta finns det anledning att diskutera det kloka i.

En fågel viskade i bloggens öra att valet av kommunstyrelseordförande denna gång slutgiltigt ska göras av fullmäktigegruppen. Varför det, kvittrade fågeln?
Förra gången var det partiföreningen som valde.

Nu visar det sig att resultat kan bli olika om det är partiföreningen som väljer eller om det är fullmäktigegruppen.
En intressant observation förresten.
Samma fågel kvittrade vidare och sa att egentligen borde man vara överens om samma kandidat för att kunna välja den. Undrar om man är så klok, kvittrade fågeln vidare.

En annan fågel undrade om Peter ”Farbror Frej” Frej kommer att ställa krav på att bli kallad Peter ”den Store” om han väljs till kommunstyrelseordförande.

Vad som däremot är absolut no, no är att kalla Monica Pettersson för ”Kung byxlös” om hon väljs till kommunstyrelseordförande. Å andra sidan skulle hon säkert inte ha något emot att bli beskriven som Drottning Margaretha, länk i wikipedia: ”I sitt uppträdande var Margareta vänlig och intagande, medan däremot hennes handlingssätt ofta var myndigt och strängt. Hon var alltid sansad och genomtänkt, aldrig överilad i sina handlingar. Smidigt förstod hon falla undan för opposition och anpassa sig efter förhållandena, men fortsatte att verka för sina egna planer på längre sikt. Hennes överlägsna klokhet beundrades till och med av hennes motståndare, men betecknades både i svenska och tyska krönikor som slughet.”

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar