06202024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdöpolitiken: i väntan på kso

Hänt i Värmdö
Bloggen bli kontaktad av politiker av olika politisk kulör. De ondgör sig över att det inte händer någonting. Mycket av den politiska verksamheten har gått i stå. Man väntar på att moderaterna nominerar den nya kommunstyrelseordföranden. Väntar och frustration är det som kännetecknar den politiska situationen i Värmdö kommun. Det händer inte mycket nu.

Folkpartisten Amie Kronblad lämnar sina politiska uppdrag. Hon flyttar som bloggen tidigare har meddelat till Japan under något år. Enligt vad folkpartiet själv meddelar kommer hon tillbaka lagom till valet 2014. Bloggen tror mycket väl att det kan stämma. Däremot är det inte säkert att hon företräder folkpartiet. Hon ger allt mer uttryck för frustration över just folkpartiet. Hon tillhör partiets vänsterflank och verkar inte helt gå i takt med vare sig de ledande centralt eller lokalt.

Efterträdare till Kronblad blir Allan Sooman. Han kommer att bli folkpartiet mäktigaste skolpolitiiker i Värmdö. Med honom kommer politiken att vridas åt höger. Lättare för moderater, men bloggen undrar hur miljöpartisterna kommer att uppfatta saken?

Bland kandidaterna till kommunstyrelseordförandeposten är kommunalrådet Peter Frej den som tydligast profilerar sig som icke kandidat. Samtidigt verkar han mycket intresserad av uppdraget. Han har blivit en sorts Göran Persson inom moderaterna. Nej, nej, nej och till sist ja är sannolikt svarskedjan han övar på.

Monica Pettersson däremot är den tydligaste kandidaten. Hon plockar fram all tillgänglig charm för att kunna vinna.

Valberedningen inom moderaterna träffar olika kandidater och verkar inte helt säkra på utgången. De inser att gruppen som väljer slutligen, kommunfullmäktigegruppen kan göra ett helt eget val.
Under tiden arbetet pågår är det locket på.

I augusti lär det bli klarare vem som blir ny kommunfullmäktigeordförande. Sent säger många. En del till och med allt för sent.

Vad gäller valberedningens ordförande Maria Ros Jernberg har hon blivit generalsekreterare för FRII, Frivilligorganisationernas insamlingsråd. Med stor säkerhet kommer hon därför att dra ned på det politiska engagemanget.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar