07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Bloggens avslöjande om skulderna i Värmdövallen lossar tunghäftan

Nästan hänt i Värmdö
Bloggen har läst en debattartikel länk av bland annat styrelseledamoten i Värmdövallen AB Bengt Engelberg.  Debattartikeln har publicerats både tidningen Mitti och i Nacka Värmdöposten. Kontentan är att om man får arbetsro löser sig allt.
-Ett mera diskret sätt att säga håll käft, till kritikerna.
Samtidigt visar Värmdöleaks, länk avslöjande att skulderna i Värmdövallen AB är 18,3 miljoner bara till byggaren och ytterligare mellan 0,7-1-,7 miljoner till andra leverantörer. Totalt är de obetalda skulderna mellan 19-20 miljoner. 11 miljoner i utökad borgen inte räcker för att lösa problemet.  Det krävs mer pengar.

Bloggen tog kontakt med några ledande politiker för att höra deras syn situationen.
Vi talar med tidigare kommunstyrelseordföranden Lars-Erik ”Nallen” Alversjö. Det tidigare kommunalrådet säger ”att som buddhist mediterar han helst över problemet som en koan”, länk. Frågeställningen blir hur man får 11=19. Numera har jag fått mera tid för att meditera över detta nya zenbuddhistiska problem. Hittills jag inte nått sådan upplysning att problemet är löst, låter Nallen meddela bloggen.

Bloggen får tag i Värmdös finansminister Anderss ”Ankan” Bergman. På frågan om 11 miljoner är mer eller mindre än 18 miljoner svarar Bergman kort att han inte vill veta svaret. Det får tjänstemännen räkna på, menar Bergman.

Filip Joelssson, miljöpartist och vice ordförande i kultur- och fritidsnämnden säger att man inte ska straffa någon för att de inte vet svaret. Själv har han har haft koll på alla siffrorna. I vart fall alla nollor som varit inblandade i hela borgensfrågan.

Fritids- och Kulturnämndens ordförande Fredrik ”Broder Tuck” Sneibjerg är mest sur över att hans nämnd aldrig fick något mattetal att räknat ut. Samtidigt har han stort förtroende för att finansminister Ankan Bergman har kompetens att lösa detta svåra problem.

När vi ställer frågan till oppsitionsrådet Lars Bryntesson meddelar han triumferande: Svaret, det har vi haft hela tiden.

En stund senare får bloggen tag i kommundirektören Stellan ”Steffo” Folkesson. Han har inte tid att tala med bloggen utan sänder i stället i ljudfil från sina hemtrakter.
När vi frågar ett av barnen utanför hallen om 11 är större än 18, svarar ett kille i 14 års åldern: Är du inte riktigt klok gubbe.
-Om man ska betala av skulder på 18 miljoner och bara har 11 går man ju in konkurs.
Det förstår ju vem som helst.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar