05242024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

En sorts rapport från Värmdö kommuns budgetdebatt

Hänt i Värmdö
Vad ska man säga om budgetdebatten i Värmdös riksdag, kommunfullmäktige?
Man undrar hur folk orkar lyssna på debatterna. De är sällan spänstiga, sällan roliga.
Det sägs att en stor del av svenskarna lider av sömnproblem. Genom att bevista fullmäktiges möten skulle de flesta falla i djup sömn. Det händer väldigt lite. Politikerna verkar i många avseende upprepa vad man tidigare sagt. Inte undra på att åhörarna i allt väsentligt är kommunala tjänstemän.

I stället verkar det som de största förändringarna gäller utseendet på politikerna.
Kristdemokraten Stefan ”Pastorn” Dozzi låter håret växa så långt att man funderar på om han vill kallas ”Jesus” i stället. Hans fullmäktigekollega, mäklaren Clarence Örhammar ändrar däremot ingenting. Det gäller att bibehålla och utveckla teflonkonceptet. Inte sticka ut. Det gäller att sälja det mesta till de flesta, menar han.

Centerns gammelgren, bestående av den gamle ”Åsanissemarxisten” Hans Lindqvist och den gamle ”plåtisen” Lars Alenfalk påminner allt mer om de äldre gubbarna längst bak i ”the muppet” show. Herrarna framstår annars allt mer som just muppar.
Annars är centern partiet något som är mera oenigt än fullmäktige själv. Herr Paulsen driver en linje som uppfattas som borgerlig. De övriga är mera intresserade av att inte stöta sig med de styrande, såväl som driva politik långt ut på vänsterkanten.

Moderaternas nya kommunstyrelseordförande verkar ha hämtat inspiration i klädstilen från den numera väl avgångne gamla premiärministerns Margaret Thatcher. I sättet att vara däremot, säger några henne närstående att kläderna bedrar. Hon verkar redan lite trött.

Socialdemokraterna upprepar sitt mantra att om att allting var bättre förr. Samtidigt får man säga att de inte får mycket medhåll. Först vid 18.20 tiden fick man sin första att-sats bifallen.

Miljöpartiet verkar däremot att söka minska hippiefaktorn. Kommunfullmäktiges vice ordförande, vice borgmästaren Max ”Lemuren” Ljungberg liknar allt mindre en lemur. Han satsar på pagelooken. Den vice borgmästaren verkar det allt mera bli en som page. Han ser till så att andras politik går igenom. Han verkar inte riktigt nöjd.

Eftersom folkpartisterna sagt lite under mötet framstår de som relativt eniga.
Under ytan däremot är man djupt oenig.  En tydlig observation är partiet satsar på allt mindre och mindre hår på skallen. Huruvida detta fallit längre ned på kropparna undandrar sig bloggens kunskap.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar