05212024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Mitt Romney vann första TV debatten

Då var det dags för den amerikanska presidentvalskampanjens första TV sända valdebatt, länk, länk, länk, länk, länk, länk, länk, länk, länk.

Det var en helt annan Obama än för fyra år sedan. Borta var mycket av den avspände och retoriskt skicklige politikern. I stället verkade han vara på defensiven. Av den avspända personligheten som var valvinnaren förra gången fanns inget.

Mitt Romeny vara i slaget. Avspänd och energisk får bloggen kora Romney som segrare av den första debatten. Det var en klar, närmast utklassningsseger till utmanaren.

Opinonsundersökningar efter debatten visar klart att Romney var den som vann. CNN visade att 67% höll Romney som vinnare.

Nästa debatt i kampanjen mellan de två vicepresidentkandidaterna lär bli mycket spännande. Paul Ryan kan mycket väl ge Joe Biden en match.

Samtidigt är det intressant att se på statistiken från de första TV debatterna sedan 1976, länk.
The New York Times visar i en artikel att utmanaren generellt lyckas bäst i den första debatten. Romney ligger just nu under med mellan 3-5% enligt opinionsundersökningarna. Debatten ger sannolikt mellan 1,5-3% i ökat stöd för Romney. Frågan är bara om det räcker för att vinna valet?

Detta kan vara en av de debatter som skapade ett annat valresultatet än det förväntade. Det kommer att bli en mycket spännande kampanj.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar