04162024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Johan Hedberg lämnar moderaterna och startar missnöjesparti?

Hänt i Värmdö
En av Värmdöpolitikens mera udda gestalter har tagit till orda.
Det är den politiske sekreteraren i moderaterna och fullmäktigeledamoten Johan Hedberg.

Han talar på sin blogg om att ”han är säker på att vi i nästa kommunalval 2014 kommer att få se ett nytt populistiskt missnöjesparti. Säkert kommer det att heta Värmdöparti.”
Med denna självsäkerhet kan man inte tolka det på annat sätt än att han själv är inblandad. Annars hade det uttryckts med mindre grad av säkerhet. Denne man är nämligen säker på ett antal förhållanden kring sitt avslöjande.

I annat fall hade Hedberg uttryckt saken på ett annat sätt. Han har ju journalistutbildning och inser vikten av att uttrycka sig på ett sådant sätt att budskapet inte missförstås. Skälet till att det nya partiet kommer att ställa upp är enligt Hedberg att det ”finns personer som inte ”hittat hem”. Denna blogg har svårt att med tanke på ordvalet dra andra slutsatser än att Hedberg talar om sig själv.

Kritiken mot honom när det gäller dubbla stolar och lojaliteter är tydligt. I ett sådant läge är det kanske inte så svårt att fundera, som nu Hedberg verkar göra. Resultaten av hans arbete i moderaterna har också kritiserats.

Att vara politisk sekreterare och samtidigt vara vald till politiska uppdrag är närmast en företeelelse som bara finns i Värmdöpolitiken. Vanligen är man noggrann med att skilja på dessa roller. Då blir det också lättare att göra sig av med en politisk sekreterare som inte presterar. Det blir mycket svårare om man som heberg sitter på flera olika stolar.
Denna typ av elementär etik verkar vare sig Hedberg eller moderaterna i Värmdö funderat över.

Vad gäller Hedbergs bidrag till politiken är det mer i formen av plumpar.
Hedberg kombinerar negativt kampanjande och debatterande med att beskylla andra föra att göra detta. Han la till exempel ut sidan ”kalla Sverige” på nätet 2010 anonymt, länk. Tilltaget uppmärksammades i press både lokalt och på riksplanet, länk. Kritiken mot tilltaget var mycket hård från alla politiska läger. I talarstolen i Värmdös kommunfullmäktige har Hedberg närmast agerat ärekränkande.

Nu verkar alltså Hedberg vilja lämna moderaterna och starta eget.
För det är väl inte så att Hedbergs bloggpost är ytterligare ett uttryck för Hedbergs smutskastningsteknik?

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar