07222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ledande politiker: "Vi kallar det cirkus"

Hänt i Värmdö
Att det är cirkus i Värmdöpolitiken är välkänt. Det förekommer ett antal föreställningar med detta stora sällskap.

En märklig cirkuskonst förevisades på senaste mötet i finansieringsnämnden för utbildning.
 Artisten var den moderata ledamoten Johan Hedberg som uppenbarligen har tror sig ha övernaturliga talanger. Han trodde nämligen att man kunde veta vad som skulle avhandlas utan att ha läst handlingarna. I sanning en cirkuskonst.

Bloggen erfar att flera politiker utövar denna mycket svåra cirkuskonst, men försöker hålla sin talang hemlig.

På måndag kommer en annan cirkuskonst som uppfanns av gamle presidenten Nixon att praktiseras. Idén i Värmdö är att vända på Nixons cirkuskonst. I stället för att låta folk kissa inifrån och ut ska man försöka låta folk kissa utifrån och in.
Det tillgår så att man utestänger alla besvärliga medlemmar i partierna. Sedan ser man hur lång tid det tar innan dessa slänger ut dem som sitter inne i den politiska Värmdövärmen.
Nåväl, man tror att det går att sitta kvar om man gör denna i sanning mycket svåra cirkuskonst.

Max Ljungberg är en icke oäven cirkuskonstnär. Att hindra medborgare från att dokumentera ett sammanträde i utbildningsstyrelsen gillade inte alla. Det blev cirkus.
Nu är Ljungberg både polisanmäld och JO anmäld, länk.

Nu är politikerna i Värmdö vänligt inställda till sina undersåtar. Man har föreställningar i Gustavsbergsteatern nästan varje månad. Föreställningen kallas kommunfullmäktigemöte.
På onsdag är det dags igen.

Trots alla dessa föreställningar är man inte nöjd med all den politiska cirkusen.
Man vill ha mer.
 Anders ”Ankan” Bergman driver tillsammans med kommundirektören idén om att knyta Cirkus Cirkör till kommunen, länk.
Den leds av en riktigt cirkusdirektör, nämligen gamle folkpartiordföranden Bengt Westerberg. Han gjorde för något år sedan tricket att leka ideell. Det var som ordförande i Röda korset.
Westerberg menade att ett symboliskt arvode för honom var en miljon (om året). Vi kan inte annat än hålla med Westerberg att symboliskt kan ha olika betydelse, men nog var det ett cirkustrick alltid.

Att kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson inte slår näven inför detta förslag är märklig.
Hon är bara tveksam. Hennes partiavdelning däremot är ursinnig över förslaget.  Peter Frej, kommunalrådskollega fick däremot uppleva cirkus i måndags, så han är emot.

Bloggen har tagit del av budgeten från cirkus Cirkör. Kostnaden per år kommer att uppgå till 8,166 miljoner per år. Detta kallar vi riktig cirkus.
Samtidigt kan inte barnen läsa när de går ut skolan. Stallkraft för behövande barn läggs ned. Politikers lekskolor är däremot alltid prioriterade.
Som en ledande politiker sa till bloggen: ”Vi kallar det cirkus”

När väl  Cirkus Cirkör kommer igång så kommer personalkostnaderna att uppgå till 3,43 miljoner per år. Här finns en verksamhetschef som kostar 0,59 miljoner per år. Av lönekostnaderna går för säkerhets skull allt utom 1,3 miljoner till administration. Detta är riktig cirkus och vilken konst förresten.

Ägarledningen, sannolikt Westerbergs själv ska få blygsamma 0,288 miljoner per år. Bloggen bugar och lyfter på hatten. Detta är bättre än kaniner som hoppar ur en hatt.
0,288 miljoner har nog ingen fått att hoppa ur en hatt för ett ideeellt cirkusprojekt tidigare.

Första året krävs det dessutom 1 miljon i extra marknadsföring.
Bloggen kan inte annat än hålla med om att detta är cirkus på hög nivå.

Vad detta däremot har med kommunal verksamhet förstår inte bloggen.

För er som trodde att cirkusen via Cirkör skulle starta först efter ett politiskt beslut kan vi lugna er, länk. Kommunen har redan spenderat några hundra tusen.
Även detta torde vara riktig cirkus.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar