04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Max Ljungberg gör politiken slutnare i Värmdö

Hänt i Värmdö
Värmdö kommun säger sig ha arbeta för ökad öppenhet och transparens. Som konsekvens av detta har alla nämnder där det varit lagligt haft öppna möten. Ett mycket viktigt och bra initiativ av den politiska ledningen.

I opposition var miljöpartiet anhängare av transparens. Som makthavare har man ändrat åsikt. Skälen till detta är mer än lovligt grumliga.
En förklaring är att man vill inte att medborgare eller journalister ska kunna göra ljud, bild eller kombinerade ljud och bild upptagningar.

Max Ljungberg beslöt som konsekvens av en förfrågan om ljudupptagning på utbildningsstyrelsens möte i dag att hålla det bakom lyckta dörrar.

Detta indikerar klart att vissa politiker i Värmdö inte vågar stå för vad man säger.
I stället hemlighåller man diskussioner som medborgarna borde ha rätt att ta del av.
Det är självklart ett sätt att öka politikerföraktet. En av de tyngst ansvariga för denna utveckling är Max Ljungberg. Värmdö kommun har blivit slutnare och mindre transparent i dag.
En mörk dag för demokratin.

Notabelt i sammanhanget är att det utlysts som offentligt. Detta borde rimligen innebära att det hänt saker som numera gör detta omöjligt. Vore intressant att veta vad? Samtidigt fanns det bara en åhörare i lokalen. Det var en medlem av föreningen för direktdemokrati. Undrar hur man resonerade när mötte stängdes? Stängningen skedde med ordföranden, Max Ljungbergs egen utslagsröst.

Enligt uppgift var en var en av de beslutande rädd att bli filmad.
Undrar hur man tänker som politiker och offentlig person då?

Öppenhet och demokrati är siamesiska tvillingar. Politiker kan välja att öka eller minsak demokratin. De som ökar demokratin kommer sannolikt att var vinnare i nästa val. Kloka politiker inser sina misstag och ändrar sig när man inser konsekvenserna av vad man gjort. Vi får se om Ljungberg är det ena eller andra?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar