07132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Skandalen kring Vämdövallen AB mot sin lösning

Hänt i Värmdö
I dag blir tjänsteutlåtandet kring Värmdövallen AB offentligt.
Förslaget är att kommunen ska köpa bolagets byggnad för cirka 39 miljoner plus de ytterligare 2-3 miljoner som en slutbesiktning kan tillerkänna entreprenören.
På fredag är det tänkt att beslutet fattas vid ett extra kommunstyrelsemöte.

Enligt uppgifter som bloggen tagit del av har det skett en intensiv kommunikation mellan de ledande politikerna i kommunen.

Förhandstipsen talar att tjänsteutlåtande har en dålig analys av konsekvenserna av en konkurs för bolaget.

Vad som är klart är att debatten och opinionsbildningen som skett till exempel  genom överklaganden och denna blogg gör att skattebetalarna lär spara åtskilliga miljoner kronor.
Priset lär inte bli högre än om kommunen hade tecknat en tilläggsborgen. Då hade bolaget Värmdövallen AB dessutom haft skulder på ytterligare 10 miljoner kronor.
Det hade gått ut över barnen och verksamheten. Nu har man förhandlat ackord.
Det gör att styrelsen tvingats ta ansvar för sin vårdlösa hanteringen av bygget. Hade styrelsen och politikerna agerat klokt från början hade aldrig barnen kommit i kläm.

Förvärvet lär inte säkerställa att bolaget överlever. Det kan bli så att köpet genomförs och bolaget senare går i konkurs. Om priset inte är korrekt kan detta drabba skattebetalarna i form av en återvinningsprocess. Det bästa för skattebetalarna borde vara en kokurs.
Då får man en allsidig utredning av vad som sked i bolaget.
Dessutom får man möjlighet att utreda ansvaret, både bolagsstyrelsen och politiskt.
 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar