05282024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Teknikföretag – pest för marknaden eller är det något annat som sker?

Miriam Olsson Jeffery bloggar i SvD  om vad som händer i Silicon Valley, länk.
De publika marknaderna dvs aktiemarknaderna är enligt de intervjuer hon gjort inte intresserad av att investera i teknik. Med teknik förstås i detta fall ny sådan och ofta relaterad till internet. Kanske har Olsson rätt eller också håller man på att ändra fokus inom gruppen teknikföretag.

Vi ser stora förändringar i synen på vilka företag som är morgondagens vinnare bland teknikföretagen.. Bloggen har länge talat om att Apple har nått sin topp. Nu visar detta sig på allvar. I och med I-phone 5 verkar både investerare och kunder leta efter alternativ. Det kommer att bli spännande om det blir Google eller Microsoft som kommer att bli de nya stora vinnarclusterna. Om det blir Microsoft kommer detta självklart att innebära en renässans för Finska Nokia.

En av det som marknaden letar efter är annonsföretagen som har förmågan att öka lönsamheten för tidningar på nätet. Kanske hittar man inte denna utan det blir mobilen som blir den stora intäktskällan i stället. Mobilen verkar ju allt mera utveckla sig till en värdehandling för både konsumenter och producenter i ett vidare perspektiv.

Med en aktiemarknad som kanske repar mod med realmarknaden går i djup kris kan mycket spännande hända 2013.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar