06232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Bergman hemlighöll centralt kontrakt i debatten om Värmdövallen AB

Hänt i Värmdö
Ett hittills okänt dokument förklarar varför kommunen vill köpa Värmdövallen ABs fastighet. Förklaringen är att kommunens förpliktelser gentemot Värmdövallen inte bara är 31 miljoner i borgen. De är ytterligare närmare 8 miljoner i ett hyreskontrakt. Kontraktet löper fram till 2016.Om bolaget går i konkurs kommer konkursförvaltaren att disponera även över hyreskontraktet. I värsta fall kan det innebära att kommunen genom detta kan komma i en ganska besvärlig situation vad gäller dispositionsrätten över byggnaden. Det är den verkliga förklaringen till varför kommunen vill undvika konkurs.

Med denna information ter sig köpet av byggnaden lättare att förstå.
Det kan till och med vara så att det kan finnas en ekonomisk logik i förvärvet och på det sätt man önskar att det ska ske från kommunledningens sida.

Det som blir allt mer underligt varför kommunens finansminister Anders ”Ankan” Bergman inte öppet redovisat kontraktet. Han har haft tillgång till det, enligt de källor som bloggen talat med.
En intressant fråga är hur kontraktet kommit till och varför det fått en så lång löptid. Kontraktet har behandlats av kultur- och fritidsnämnden och borde redovisats i gårdagens debatt i fullmäktige, länk.

Anders ”Ankan” Bergmans hemlighetsmakeri kräver en förklaring.

 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar