07252024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Extra möte med Värmdös riksdag

Hänt i Värmdö
Så har då Värmdö kommuns riksdag, kommunfullmäktige sammanträtt igen.
2013 inleddes med ett extramöte onsdagen den 9 januari.Kommunens finansminister Anders ”Ankan” Bergman meddelade att Värmdövallen ABs styrelse talade i nattmössan. Han var mycket irriterade på detta. Lånet på 10 miljoner var betalning på revers av entreprenaden, vilket bloggen redan tidigare skrivit.

Kanske är det så att byggbolaget tagit ut säkerhet och försöker få bättre rätt än kommunen för sina fordringar. Själva ”lånet” löper på 3 månader så den höga svansföringen i pressmeddelandet hade ingen förankring i verkligheten.

Trots att inget tillförts ärendet och att det var minst sagt bristfälligt berett skulle det tas ett beslut. Denna slinga upprepades av alla majoritetens företrädare.

Peter Frej menade att oppositionen hade rätt i sin kritik om dåliga underlag och just därför verkade han mena att man måste fatta ett beslut. Dessutom menade han att om priset var fyra miljoner mer eller mindre för byggnader brydde sig ingen (medborgare) om. Han är nog ensam om den slutsatsen,

Nedstigen från landstingshimlen kom en närmast apostelliknande miljöpartist i form av Yvonne Blombäck. Hon menade att allt skulle göras som man gör i landstinget.
Det hördes mer än få suckar över hennes självgodhet och brist på kunskap.

Det snabbspår som majoriteten ville använda för att slutföra köpet innebar att två personer, kommunstyrelsens ordförande och kommundirektören skulle skriva avtal efter efter gottfinnande. Det enda kommunfullmäktige skulle göra var att bestämma priset.

Eftersom det bara är fullmäktige som får köpa och sälja mark för kommunens räkning är snabbspåret i vart fall på gränsen till vad kommunallagen tillåter. Vanligen är köpekontrakt, när det gäller fast egendom undertecknade av motparten och villkorade av kommunfullmäktiges godkännande.

Aposteln Blombäck meddelade att vanligt folk inte kunde förstå köpekontrakt, så det fanns ingen anledning att följa kommunallagens intentioner. Lite märkligt kan man tycka om en en person som älskar att uppträda som ordningskvinna.
Pinsamt, tyckte många.

Hon fick öppet mothugg för sin attityd och okunskap av sin gamle kollega Hans Lindqvist från centern.

Kristdemokraten Stefan ”Pastorn” Dozzi menade närmast hämtat från bibeln: Låten barnen komma till hallen för den hör dessa små till. Sen är det fan som bestämmer vad det kostar, menade han.
Pastorn försökte vara ansvarig med skattebetalarnas pengar i sitt resonemang.
Under anförandets gång blev han en smula självmotsägande.

Den mest underhållande var som vanligt den retoriskt skicklige vänstermannen Mats Skoglund . Han drog ned både ett och annat skratt.

Kommunstyrelsens ordföranden Monica Pettersson verkade mest trött och besvärad av debatten.

Det var lite grand av upp och nedvända världen. Socialdemokraterna pratade som borgare och borgarna som socialister. Välkomna till Värmdöpolitiken, sa någon.

Slutsatsen av debatten blev att ärendet återremitterades. Vågar man hoppas att ärendet kommer tillbaka till kommunfullmäktige berett nästa gång?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar