04142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Comeback, Jonas Nilsson?

Hänt i Värmdö
Moderaterna i Värmdö söker ny ordförande.
En av de hetaste kandidaterna är tidigare kommunstyrelseordföranden Jonas Nilsson. Han tvingades bort från sitt uppdrag efter starkt missnöje med ledarstil och bristande processtänkande. Det som verkar återstå är att Nilsson själv säger, jag.En sak som överraskat en del företrädare i koalitionen är att minst en representant för valberedningen/nomineringkommittén diskuterat valet med dem före det att de moderata medlemmarna blivit informerade.
”Detta skulle aldrig kunna hända i vårt parti”, säger en ledande koalitionsföreträdareI en kommentar säger en ledande folkpartist som inte vill bli citerad med namn ”att han är förvånad över valet”. En kristdemokrat med tongivande roll säger att ”som ordförande i moderaterna kan man inte han synpunkter på valet. Däremot är han helt otänkbar som ny kommunstyrelseordförande.”
En miljöpartist som vill försäkra sig om sin anonymitet ”känner obehag” inför att Jonas Nilsson är på väg till Värmdöpolitiken.

Det verkar nu också klart att kommunstyrelseordföranden Monica Pettersson inte kommer att ställa upp för omval i valet 2014. Hon har meddelat detta i samtal med ledande tjänstemän i kommunen.

”Ordföranderollen i moderaterna kan mycket väl vara språngbrädan till att bli  ny kommunstyrelseordförande”, säger en ledande anonym moderat.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar