04122024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Dags att byta namn på Värmdöcentern till Värmdöcenterpartisten?

Hänt i Värmdö

Centern i Värmdö har skakats av personmotsättningar och mobbing. TVs realityserier skulle vara avundsjuka på det som pågår i Värmdöcentern. Det är tufft och obehagligt och i verkligheten. Det flesta av Tvs ö-råd och dueller kan slänga sig i väggen om man jämför med centern på Värmdö.

Olika fraktioner i centern på Värmdö har uttalat att man inte har något förtroende en viss person. Vem det har varit har skiftat från tid till annan. Den dåliga stämningen har brett ut sig. I fullmäktige fick centern 3 mandat i valet 2010. Efter utmobbning av den mest profilerade centerpartisten Henrik Paulsen är man sedan en tid bara två personer som har ett organiserat samarbete i fullmäktige. Samtidigt undrar man hur den traditionellt konservative Paulsen känner inför en del högerliberala förslag i partiet på riksplanet. Ibland undrar man om han inte redan fått nog av sitt sällskap.

En annan som tröttnat på sällskapet är Ina Ununger. Hon pratar med  andra partier för att få en ny plattform. Den ska vara grön. Inte miljögrön. I stället ska den vara militärgrön. ”Lottan” Ina Ununger vill säkert ha rätt att bära uniform och bara prata beredskapsplaner. Korpral Ununger skulle då kunna skrika och gorma. Det finns flera problem med detta. Ett av dem är att kommunfullmäktige inte är en nyinspelning av 91 Karlsson. Det är faktiskt en riksdag för Värmdö kommun. Det verkar inte Kopratlen Ununger förstått-  Ett annat roblem för Ina ”Korpralen” Ununger är att det inte verkar vara någon som vill ha henne. Med profilen som Värmdös enda politiker utan öron och som en megafon som kan inte kan styra är man försiktig. Med Korpral Ununger vet man att det blir problem.

En känd kristdemokrat säger till meningarna att det är billigare och mera tillförlitligt att köpa en megafon på teknikmagasinet. Då blir det inga obehagliga överraskningar. Det blir det alltid med Ina Ununger.

Vad gäller Henrik Paulsen verkar en del partier vara rejält intresserade av honom. Paulsen däremot är mera sparsmakad. Det ska kännas rätt och kul, lär Paulsen ha sagt enligt en källa.

Slutsatsen för centern är att man ökade i valet med 50% och nu har man snart bara en tredjedel kvar. Dåligt skött säger en del. Andra menar att det stora problemet är mannen som finns kvar, Hans Lindqvist. Han vill vara ensam tupp i hönsgården. Det ser han ut att bli för centern i Värmdös kommunfullmäktige. Då börjar det bli dags att byta namn på partiet till Värmdöcenterpartisten.

 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar