04222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Henrik Paulsen lämnar centern

Hänt i Värmdö

I ett pressmeddelande som meningarna har tagit del av meddelar Värmdöcenterns mest framträdande politiker att han lämnar centerpartiet. Paulsen framhåller det dåliga samarbetsklimatet inom partiet lokalt och olika förslag i idéprogramdebatten som orsaker till utträdet.

Beslutet är inte svårt att förstå. Paulsen har gjort sig känd som  en konservativ/socialkonservativ politiker. En person som egentligen skulle passat bättre i de ”gamla” moderaterna.

Tursamt nog för väljarna och politiken lämnar inte Paulsen sin plats i fullmäktige. Han kommer med stor säkerhet att oförtrutet driva frågor om sparsamhet och en skola som verkligen ger barn och ungdomar den utbildning man har rätt till.

För Värmdöcentern däremot är detta ett stort avbräck.

Meningarna har förstått att flera andra partier undrar om inte herr Paulsen har lust att bli medlem där.

Bakgrund

Henrik Paulsen kom som förstanamn på centerlistan i Värmdö in i kommunfullmäktige vid valet 2010. Han är känd för en bredare allmänhet i Värmdö som flitig författare av debattartiklar och kommentarer i lokaltidningarna. När styrelsen i Värmdöcentern offentligt menade att man inte hade förtroende för Paulsen försämrades de redan tidigare frostiga relationerna i partiet. Ett tvistseämne har varit om Henrik Paulsen kan skriva debattartiklar utan att för fråga den lokala partistyrelsen. Paulsen har menat att han har full rätt att debattera utan att fråga först. För Värmdöcentern innebär Paulsens sorti att man bara har två mandat i fullmäktige. Henrik Paulsen har driver främst frågor om skola, Värmdö kommuns skulder och sparsamhet.

Även Nacka Värmdö Posten kommenterar Paulsens avgång, länk.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar