04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Kontoöppning och oro

Det har uppenbarligen varit oro på många sätt kring den numera avlidne presidenten Hugo Chavez. Hans familj har i vart fall känt oro för sina pengar. Det vittnar de  besök som två av hans släktingar lär ha gjort i Schweiz förra vecka. Målet var inte skidåkning. I stället gjorde man besök hos ett antal olika banker för att öppna ett bankkonton. Ganska snart följdes kontoöppningen av insättningar på stora belopp. Denna vecka när insättaren är död funderar fler än en bank på hur man ska hantera situationen. På vilket sätt ska man hantera pengarna? Är de rena och oförvitligt förvärvade pengar eller ska kontona frysas. Numera finns funderingarna  och oron hos bankerna som har kontona. Risken för ytterligare en konflikt med USA är överhängande.

Kontoöppningarna väcker också frågan om när Hugo Chavez dog. Vissa källor talar om att han varit död under en längre tid, länk.

I Venezuela verkar maktkampen vara i full gång. Om 30 dagar är det dags för val. Vem som blir president är höljt i dunkel. Till och med en oppositionskandidat kan ha möjlighet att ta hem spelet.

I ett annat land finns också anledning till oro. Det är Cuba. Vem som blir president avgör om den nuvarande regimen faller eller ej. Det är nämligen Venezuela som säkerställer att familjen Castro fortfarande sitter vid makten. Det gör man med hjälp av ett enormt bistånd som möjliggörs av Venezuelas olja.

Annat relaterat: SvD, the New York Times

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar