04162024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ny opinionsundersökning

IPSOS och Dagens Nyheter publicerar en ny opinionsundersökning i dag, länk. Socialdemokraterna går framåt och moderaterna backar. Gapet mellan blocken ökar. 47,7 för de rödgröna mot 41,1 för alliansen.

Sverigedemokraterna är tredje största parti och får 10,2%.

Centern ligger under fyra procent och riskerar att inte komma in i riksdagen. Mars kommer att bli en viktig månad för både partiet och dess ledare Annie Lööf. Just nu är chansen 50/50 att hon tvingas lämna partiledaruppdraget innan sommaren. Maramömötet blev ingen framgång för henne. En allt för stormig stämma kommer att säkerställa att partiet inte kommer in i riksdagen. Ett parti som gynnas av krisen i centern är kristdemokraterna som har ökat sina chanser väsentligt att hålla sig kvar i riksdagen.

Den stora frågan kring 2014 års val är och kommer att bli om Sverigedemokraterna blir vågmästare och vem i så fall väljer att stötta

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar