04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Opinionsundersökning enligt SIFO i februari

SIFO presenterar i dag sin opinionsundersökning för februari 2013, länk, länk. Undersökningen säger egentligen ingenting annat att den som håller tyst blir i en opinionsundersökning alltid vinnare, givet att man är ett stort parti. Detta har varit socialdemokraternas mantra. Ett större parti vinner alltid på att säga så lite som möjligt om vad man vill. Före ett mindre parti är det tvärt om. Socialdemokrater och moderater kan alltid genom att deklarera sin åsikt stöta bort en del av väljarunderlaget. För ett litet parti gäller det att vara så tydligt att den aktuella delmängden av väljarna tycker att budskapet är tillräckligt klart och självklart rätt. Här straffas centern och delvis kristdemokraterna medan sverigedemokraterna premieras.

Den mest spännande opinionsundersökningen för våren kommer att vara den efter socialdemokraternas partikongress.den 3 till 7 april i år. Mårtenssons meningar har tidigare reflekterat kring denna under rubriken: Inför socialdemokraternas kongress: dags att sluta spela bättre än Borg.

En slutsats av opinionsundersökningen är att det mesta talar för att sverigedemokraterna kommer att bli vågmästare. Frågan är hur den politiska spelplanen kommer att ändras inför detta faktum?

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar