04222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Positiva signaler från USA

I fredags kom det glada siffror om arbetslösheten från USA,  länk,  länk.

USAs arbetsdepartement publicerade statistik som talade om att det skapades hela 236.00 nya jobb. Förväntningarna låg cirka 100.000 lägre. Det innebär att arbetslösheten sjönk till den lägsta nivå på fyra år. Nivån är nu 7,7%, jämfört med 7,9% i januari 2013.

Paradoxen verkar bli att den underliggande reella ekonomin i USA stärks. Samtidigt kyls den av genom att de offentliga utgifterna minskar med de automatiska besparingarna. Med lite tur kan uppgången bli längre och riskerna för överhettning minska. Detta var självklart inte avsikten, men blir sannolikt effekten. Det gör att räntorna kommer att fortsätta ligga på en låg nivå i USA.

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar