06022020Huvudnyheter:

PJ Anders Linder ger plats åt Tove Lifvendahl i SvD

Svenska Dagbladet förnyar sig, länk. Nu är det dags för vaktskifte på posten som politisk chefredaktör. Den stilsäkre P J Anders Linder lämnar tidningen för nya utmaningar.

I stället kommer Tove Livendahl, Hon är tidigare bland annat ordförande i MUF. Ett kortare mellanspel på den liberala tankesmedjan Fores har hon också hunnit med. Att den nye politiske chefredaktören är stabilt förankrad i moderaterna står klart. Hon följer en liberalkonservativ idétradition. Tove Lifvendahl ligger till höger om dagens ”nya moderater”.

Om Tove Lifvendahl stilistiskt når upp till sin företrädares kvaliteter återstår att se. Det finns en risk med tidigare politiker på positioner som denna. Samtidigt är det en etablerad samhällsdebattör som ta plats bakom tangentbordet. Det blir spännande att se vad Tove Lifvendahl kan tillföra SvD

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar