04232024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: Pastorn tar strid för siffran 7

Hänt i Värmdö

När de trettio ledamöterna i koalitionens OBS klass samlas till möte på måndag är det i kris.  Som vanligt  i skolsammanhang är frågan om bråkstakarna bara ska slängas ut från klassrummet eller om man ska stänga av dem för hela terminen eller rent av för gott.

Fröken, fru Pettersson lär vilja slänga ut bråkstakarna Max ”Lemuren” Ljungberg och Malin ”Måsen” Åberg Aas. Båda bråkstakarna lär säga att vi slog bara tillbaka. Fröken menar däremot att de började med att bråkstakarna slog tillbaka. Det är inte bara denna gången, menar hon. Det har skett för ofta.

Problemen eskalerade när fröken tog semester i Thailand. Vikarien, Anders ”Ankan” Bergman klarade inte att hålla ordning. Trots att han alltid bär kavaj och hänvisar till att ha en gång kunde både det ena och det andra biter det inte på klassen. Som så ofta utvecklar sig situationer till rena ankpressen. Att vikarien snart slutar förstår de flesta nu.

Nu har skolinspektionen i form revisorerna sagt sitt om Bergman. Betyget är IG eller icke godkänd. Borgmästarinnan Marie Bladholm får inte ens ta upp rapporten på nästa kommunfullmäktigesammanträde. Man försöker hålla offentlig information hemlig. Endan chansen att få en debatt som inte får uppmärksamhet är att hålla den på midsommarafton mellan klockan 18-22. Det finns bara ett problem med denna briljanta lösning. Det lär inte komma en enda som borde vara där.

Värmdös egen pastor Jansson, kristdemokraten pastor Dozzi har suttit tyst så länge nu att han måste säga något.

Han har valt att ta strid om en siffra. Ska det vara 5 eller 7 ensamkommande flyktingbarn som ska få komma hit? Eftersom 7 är mer än 5 bli man mera humanist om det blir 7 i stället för 5, resonerade pastorn. Att vikarierande läraren Anders ”Ankan” tyckte att redan 5 var för mycket gjorde saken bara bättre för Pastorn.

Även om Pastorn inte ser ut som en Roquefort i ansiktet ville han ge igen för gammal ost.

Hans kyrkvärd, Jan Dolk kände sådan inlevelse när ett protokoll skulle skrivas att det som han hörde inte hördes av de flesta andra som var med på mötet. Pastorn förklarar att det är så tungomålstalande fungerar.

Pastorn är klar i sin uppfattning. Det här med flyktingungdomarna är är ju hämtat från bibeln,. Fem kornbröd plus två fiskar är sju. Det står i Johannes 6 kapitlet. Detta ska bliva vårt evangelium till valet 2014. De flesta som inte hört Pastorn säga något annat än i stängda rum var nästan perplexa. Mannen talar! Bara detta är ett under.

En kristdemokrat som däremot alltid talar är P O Fransson. Han talade så att vikaren, ”Ankan” undrade om inte Ronald Reagan kunde invadera kommunstyrelsens sammanträdesrum, precis som han gjorde i Grenada. Det var bara ett problem med den idén. Reagan är död.

Nu lägger kristdemokraterna upp sin strategi. Hela styrelsen är samlad om läser bibeln. Johannes evangeliet kap 6 vers 9-12 fångar intresset.

”9 ”Här är en pojke som har fem kornbröd och två fiskar. Men vad förslår det till så många?”

10 Jesus sade: ”Låt folket slå sig ner” – det var gott om gräs på det stället – och de slog sig ner. Det var omkring fem tusen män.

11 Jesus tog bröden, tackade Gud och delade ut till dem som var där, likaså av fiskarna, så mycket de ville ha.

12 När de var mätta sade han till sina lärjungar: ”Samla ihop de stycken som har blivit över, så att inget blir förstört.”

Pastorn var med nöjd än vanligt. Siffran är sju och då kommer vi att få tusentals röster. Det kommer till och med att bli röster över, skrockade Pastorn.

-Vi tar striden. Detta vinner vi på menade Pastorn.

Att de ledande kunde löst problemet utan offentlig debatt var det ingen som reflekterade över.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar