04222024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Tuffa bakslag för de styrande i Värmdö

Fullmäktige, Värmdö kommuns riksdag sammanträdde i dag. Sammanträdet avslutades klockan 00.04 på torsdagsmorgonen.

Två ärenden stod för det mesta av uppmärksamheten. Det ena var frågan om kommunens årsredovisning. Mårtenssons meningar har tidigare kritiserat den. I en del avseenden påminner den om att att slå vad med en meteorolog om vädret. Du säger att det ska regna i morgon, Meteorologen säger att det blir vackert väder. När du vaknar dagen därpå står regnet som spön i backen. Du tror dig ha vunnit vadet. Så är det ända till meteorologen ringer dig och säger att han vunnit. Du förstår inget. Han förklarar. Mellan regndropparna är det ju uppehåll. Dessutom bestämmer jag spelreglerna. På samma sätt har majoriteten använt sig av årsredovisningen. Det är klart att det väckte ilska.

Resultatet blev förnedrande för majoriteten, återremiss med krav på att arbeta om årsredovisningen. En mycket ovanlig åtgärd.

Kommunens revisorer har som vi rapporterat om varit kritiska till ledningen i kommunen. En lång debatt resulterade i att frågan om kommunstyrelsens ansvarsfrihet och speciellt kommunalråden Anders Bergmans, Monica Petterssons och Lars-Erik Alversjös ansvarsfrihet återremitterades.

Den stora frågan är om de talat sanning om vad de visste i skandalen kring Värmdövallen AB. Alversjö som tidigare fått vänta länge på ansvarsfrihet gick till angrepp mot sina kritiker. I mångas öron var hans agerade underligt. Det mesta talar för att han inte talat och talar sanning.

Man kan fråga sig om kommunens skattebetalare blir klokare av återremissen. Tyvärr inser nog inte de ansvariga allvaret. De borde ta sitt ansvar och i vart fall lära av kritiken.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar