04182024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: ingen är överens med någon

I efterdyningarna till riksdagsmötet eller som det heter på riktigt kommunfullmäktige, länk i Värmdö kan man undra över en hel del. Denna församling blir allt mer en sorts allas krig mot alla. Ingen verkar vara överens med någon.

Lars Erik Alversjö är inte överens med Anders Bergman i koalitionen om revisionsberättelsen ska behandlas nu eller sedan. Kommunstyrelseordföranden Monica Pettersson verkar inte ens vara överens med sig själv om den ska det eller ej.

Centerns Hans Lindqvist och den tidigare centerpartisten Henrik Paulsen var inte överens om det var klokt att återremittera bokslutet. Så småningom tyckte båda två detta.

Presidiet i fullmäktige verkade inte vara överens med sina tjänstemän om i vilken ordning som man skulle behandla revisionsberättelsen och bokslutet.

Borgmästaren verkade inte helt överens med kommunstyrelseordförande Monica Pettersson om hur man skulle göra med behandlingen av revisorernas berättelse.  Sedan verkade inte presidiet överens med sig själv om hur man skulle göra med revisionsberättelsen. Presidiet var inte överens med talarna

Revisorerna verkade inte överens. I vart fall beslut sig två av dem att tycka något annat i sista stund.

Socialdemokraterna är inte överens med majoriteten.

Ingen är överens med någon om hur skolan ska räddas, länk. Man är dock överens om att det kan bli bättre, men inte hur (det ska bli så).

I äldre tider kallade man detta för Polsk riksdag. I dag kan kan kanske Värmdös Riksdag som benämning.

Det är inte underligt att medborgarna undrar över sina politiker i Värmdö.

-När får vi ordning och reda? När övergår pratet till handling och att brett rädda Värmdös skolor och ekonomi? Under tiden medborgarna väntar får man ta konsekvenserna av sämre service än nödvändigt och högre skatter än nödvändigt.

Vem kan visa ledarskap och tillräckligt ledarskap för att  få ett Politiskt klimat där man bråkar om de väsentliga frågorna och inte allt blir konflikter?

 

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar