04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Vem är revisor för vem?

Är det revisorn som reviderar eller är det den reviderade som reviderar revisorn? Om det är så att den reviderade inte gillar vad revisorn sagt finns alltid möjligheten att devalvera i stället för att revidera. Vem har egentligen gjort vad i revisionen av Värmdöpolitiken för 2012, länk ?

Den frågan måste man ställa sig efter de olika turerna kring den kritiska revisionsberättelsen från just revisorerna. Kommunstyrelsen har recenserat revisorerna. I vart fall om man läst det yttrande som kommunstyrelsen skickat till fullmäktige i revisorerna.

En som har lämnat sina synpunkter till revisorerna är kommunens finansminister, Anders ”Ankan” Bergman. På fråga från Mårtenssons meningar säger ”Ankan” sig ”vara en försynt man när han ställer frågor”. Hur han är i andra sammanhang är dock mera oklart. Att Anders Bergman haft ett samtal med den folkpartistiske revisorn  Juhani Inkinen är klart. Att samtalet fått resultat är  också helt klart. Inkinen vågar inte yttra sig till Mårtenssons meningar. Han har dock undsluppit sig att ”han överväger att dra tillbaka sin namnteckning” på revisionsberättelsen. Man kan i sammanhanget undra över hur försynt Anders Bergman var i samtalet med Inkinen?

I vart fall lägger Inkinen på luren, vänligen men bestämt när han får frågor om revisionsberättelsen. Man kan ju tycka att det är viktigt att kommentera en så viktig rapport som denna. Om man har fått hård kritik av de som blivit kritiserade kanske förhållandet är ett annat.

En annan som tycker att revisorerna har felaktiga mätinstrument är Max Ljungberg. Det är inget nytt för Ljungberg. När han blev stoppad för fortkörning menade han att polisen hade fel på mätinstrumenten. Ljungberg däremot färdades i för honom rätt hastighet. Det ska vare sig poliser eller revisorer ha synpunkter på.

De budgetöverskridanden som den nämnd där Ljungberg är ordförande för är inte ens ett kristdemokratiskt parti i en normal opinionsundersökning. Faktiskt är det långt under fyra procent. Så varför ska någon bråka?

En av dem som orsakat en del av kritiken i revisionsrapporten är Värmdövallens VD Bengt Egelberg. Alla ledande politiker menar att man inte visste det Bengt Engelberg visste. Nu menar Engelberg själv att de i själva verket visste. Om det stämmer att de visste blir det besvärligt.

Någon ljuger, frågan av bara vem?

At veta eller inte veta är frågan?

 

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar