03192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Almedalen 2013, siffror och huvudtalarna

Här är siffrorna för Almedalen 2013: Antalet arrangemang är strax under 2.300 stycken, länk, länk. 475 journalister är anmälda. 922 arrangörer är anmälda. Antalet arrangemang är 25% större än förra året, 2012. Antalet besökare är beräknat ill 20.000.

En fråga som inställer sig är om det med så många arrangemang finns tillräckligt med besökare? En utveckling mot fler arrangemang med bara någon enstaka deltagare har kunnat skönjas. Det är ett memento.

Att Almedalsveckan är ett sorts åsikternas Kiviks marknad är ingen överdrift. För media ligger veckan populärt till. En vecka som denna skulle om Almedalsveckan inte fanns vara fylld av nyhetstorka.

Veckan har allt mer blivit en social mötesplats för opinionsbildare och lobbyister. En annan utveckling är att det offentliga i olika former syns allt mer under veckan. På många sätt blir det skattebetalarna som står för kalaset. Väl använda pengar? -Det kan på sina håll vara ganska diskutabelt. Någon mera vederhäftig kartläggning har inte setts till hittills, men den vore välgörande.

Skattebetalarna får också tillbaka pengar, länk. Systembolagets försäljning av vin och framförallt rosévin tar sig däremot oanade former. Att vinet flödar under dessa dagar är ingen överdrift.

Ramen är som vanligt de olika partierna och partiledarnas tal. Här kommer schemat för dessa.

  • Söndag 30 juni kl 19.00
    Göran Hägglund, Kristdemokraterna
  • Måndag 1 juli kl 19.00
    Jimmie Åkesson, Sverigedemokraterna
  • Tisdag 2 juli kl 19.00
    Gustav Fridolin, Miljöpartiet
  • Onsdag 3 juli kl 19.00
    Fredrik Reinfeldt, Moderaterna
  • Torsdag 4 juli kl 19.00
    Jonas Sjöstedt, Vänsterpartiet
  • Fredag 5 juli kl 19.00
    Jan Björklund, Folkpartiet
  • Lördag 6 juli kl 15.00
    Annie Lööf, Centerpartiet
  • Söndag 7 juli, kl 11.00
    Stefan Löfven, Socialdemokraterna

Först ut är Göran Hägglund, länk, länk, länk, länk. En pressad kristdemokratisk ledare försöker blidka väljarna med löften som kostar 16 miljarder. Det märks att det är val 2014. Klockan 19.00 håller han sitt tal.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar