02172019Huvudnyheter:

MENINGAR OCH REFLEKTIONER OM HUR VI FORMAR VÅR VÄRLD OCH VÅRT VARANDE, I DET STORA OCH DET LILLA, I DET AVLÄGSNA OCH DET NÄRA

Känd Anka har dröm att bli korgbollsproffs?

Kommunfullmäktigemötet i Värmdö som behandlade frågan om ansvarsfrihet erbjöd några pikanta detaljer. Resultatet vet de flesta redan. Kommunstyrelsen fick inte ansvarsfrihet. För att tala med idrottstermer fick man rött kort, länk, länk.

En incident som det inte talats om är att  överförmyndaren, kristdemokraten Clarence ”Teflonmannen” som konsekvens av kommunfullmäktigemötet nu kemtvätta sin kostym.  Den som orsakat kostnaden för Örhammar är Anders “Ankan” Bergman som utsötande en svordom kastade sin mugg fylld med varmt kaffe i en närbelägen papperskorg . Ingen fullpoängare précis. Kaffet skvätte och framförallt på koalitionskollegan Örhammar. Om denne utbrast i “Pax vobiscum” (Frid var med dig) eller bara slätade över incidenten är oklart.

Svordommen däremot irriterade Örhammar. Han menar att “Ankan” inte blev ”sprängd” av att inte få ansvarsfrihet. I stället blev han kokt och det kokade över även på Örhammar.

”Ankan” Bergman får vara tacksam för att det inte skett i USA. Då hade varmt kaffe kunnat resultera i en skadestånd på många miljoner dollar till Örhammar.

Rent sportsligt verkar ”Ankan” försökt sig någon form av basketkast. I hans fall hette sporten under uppväxten korgboll. För att det skulle bli en 3 poängare hade det krävts minst 6,75 meters avstånd till korgen. Nu kan kastet sett som korgbollskast gett maximalt 2 poäng, om ens det. Med tanke på att kastet inte skedde med boll hade det sannolikt blivit en utvisning för Ankan och bollen över till ”Teflonmannen”s lag.

Tidigare under sammanträdesdagen gavs Bergman dock flera möjligheter att lägga om kursen och utvika sina kemtvätts- och korgbollsövningar. Kommunfullmäktiges ordförande vädjade om bättre underlag. Bergman var stenhård så man skulle köra hart. Den som fick ta smällen var “Ankan “ själv. Monica Pettersson höll med Bergman.

En ledande koalitionskollega menade att det tidigare kommunalrådet Lars Erik “Nallen” Alversjö mest liknade en hund med svansen mellan benen.

Kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson övervägde i vart fall direkt efter beslutet om hon skulle dra sig tillbaka.

En annan som fått kritik är Affi Stork, gruppledare för moderaterna. Hon hade ingen aning om att det var ett viktigt möte. Sex (6) moderata ledamöter i fullmäktige var inte närvarande.

En avslutande frågeställning är om Bergman bett Örhammar om ursäkt och om Bergman givit upp sina ungdomsdrömmar om att bli professionell korgbollsspelare. En annan fråga är vad nämnde Bergman kan göra för att hantera sin ilska. Ett sätt kan vara att sluta med politiken omedelbart.

En första fortsättning på skandalen med kommunstyrelsen som inte fick ansvarsfrihet blir det nästa måndag. Då träffas de 30 mest inflytelserika koalitionspoiltikerna. På dagordningen står budget, men frågan om konsekvenserna av den nekade ansvarsfriheten lär diskuteras.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar