04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Henrik Alexandersson: Fåfängans marknad

Piratpartisten och den frihetlige Henrik Alexandersson ger här sin ögonblicksskildring av Visby och Almedalen för Mårtenssons meningars läsare. Inlägget är också publicerat på Henrik Alexanderssons blogg, länk

Då är vi framme i Almedalen. 26 timmar från Bryssel, med middag och en tupplur i Stockholm. Men det där med att gå upp halv fem på morgonen borde vara olagligt.

I dag har jag hört EU-kommissionär Cecilia Malmström berätta att det inte är något fel på euro-samarbetet – utan att det är medlemsstaterna i euro-zonen som är dumma. Well.

Och så har jag varit på en utfrågning om vad Sverigedemokraterna vill i EU-politiken. (Bild ovan.) Jag blev inte något klokare.

Så över till väsentligheterna: Mingel. I PR-byrån Primes trädgård flödade rosévinet enligt traditionen. Många glada möten med folk jag inte har sett på åratal. Och en del skakande insikter om att MSU:are och LUF:are som i min skalle fortfarande är 17 år nu plötsligt dyker upp som fullvuxna PR-konsulter, politiker, politiska tjänstemän och chefer i näringslivet…

Sedan gick alla och lyssnade på Åkesson. Då passade jag istället på att hälsa på killarna på Big Meat (Erik Laakso, Boris Benulic och Jonas Virdalm) som lagt sina karriärer åt sidan för att istället ägna sig åt att röka kött på hyrd restaurang. (S:t Hans plats i centrala Visby, missa inte den rökta oxbringan.) Ryktet säger för övrigt att Big Meat tänker köra en 4 juli-special: Allt kött du orkar äta för 300 spänn, tror jag det var.

Sammantaget är Almedalen en rätt tveksam företeelse – nedlusad med folk som vill komma år skattebetalarnas pengar på ett eller annat sätt. Men som dyrbart cocktailparty funkar det

Henrik Alexandersson

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar