04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Värmdö: ”Steffo” får förlängt?

Värmdös kommundirektör Stellan Folkesson fyller 60 år den 3 december i år. Han anställdes den 1 oktober 2010. Anställningsavtalet går ut den 1 januari 2015.

Nu har det utbrutit politiskt bråk om hans anställning ska förlängas eller ej. Och i så fall hur länge.

Kommunstyrelsens ordförande Monica Pettersson vill helst att Stellan Folkesson redan nu ska få förlängt, helst hela år 2015 ut. I ”värsta fall” kan hon tänka sig att bara förlänga avtalet till och med den sista juni 2015. Detta har fått oppositionsrådet Annika Andersson Ribbing att rasa. Hon vill kunna arbeta med en annan kommundirektör om socialdemokraterna vinner valet.

Formellt sätt kan kommunstyrelsens ordförande själv förlänga anställningsavtalet, men vanligen brukar majoritet och minoritet samråda  och söka nå enighet i denna typ av frågor.

Stellan Folkesson beskrevs som det bästa val som Värmdö kommun skulle kunna göra av kommundirektör. Entusiasmen var stor hos den numera tidigare kommundirektören Magnus Hedenfalk. Även moderaternas Lars Erik Alversjö och socialdemokraternas Lars Bryntesson var lyriska över valet. Redan när valet var gjort muttrades det en del om att detta var en man och att han var för gammal. Det hade krävts ett kvinnligt 40 årigt yrväder för att få kommunen på rätt köl, säger en ledande majoritetspolitiker till Mårtenssons meningar.

Folkesson har bytt ut stora delar av toppledningen i Värmdö kommun. Det har blivit Stellans gäng eller ”Steffos” som en del ledande politiker säger. Han är nämligen en riktig njutningsmänniska. Om förnyelsen har inneburit förbättringar återstår att se.

Tongångarna blad kommunstyrelsens ledamöter är i dag blandade. Att förväntningarna på Folkesson var för högt ställda verkar de flesta vara överens om. Omdömena skiftar från godkänd till en som man bör byta ut. Jubelropen saknas i vart fall.

Nu återstår det att se om Monica Pettersson har utnyttjat sin formella rätt att förlänga Stellan ”Steffo” Folkessons kontrakt i konflikt med oppositionen. I annat fall får ”Steffo” se sig om efter ett annat jobb efter valet 2014.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar