04192024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Moderata kommunpolitiker ”glömde” medlemmarna

Hänt i Värmdö

Värmdö politiken har haft höstupptakt i vart fall om man är moderat och ledamot i någon kommunal styrelse eller nämnd.

Många var således inbjudna till höstupptakt, men inga medlemmar, vilket har vållat både ilska och förvåning. Talaren var ingen mindre än den moderata försvarsministern Karin Enström. Många medlemmar hade velat närvara. Detta är som bekant en gammal moderat hjärtefråga.

Ordföranden i den lokala moderatavdelningen Jonas Nilssons stoppade medlemmarnas möjlighet, direkt eller indirekt. Däremot var han själv med, trots avsaknaden av egna uppdrag. Som en som var med sa, ”vissa är mera jämlika än andra”.

Trots bra talare dök bara 14 personer upp. Em besvikelse och ganska pinsamt för  arrangörerna och markering från flera som inte var med. ”Se detta som en missnöjesyttring”, säger en ledamot i en nämnd som önskar vara anonym.

En fråga som diskuterades var skatten. I de diskussioner som förts med budgetsamordnaren Anders ”Ankan” Bergman från folkpartiet verkar man vilja sänka skatten med 20 öre. Kristdemokraterna och framförallt miljöpartiet vill ha oförändrad skatt.

Medlemmarna i moderaterna lär inte vara nöjda med en skattesänkning på mindre än 50 öre. Å andra sidan har de inte fått ge några inputs på något i budgeten under processen. En erfaren moderat medlem säger till Mårtenssons meningar att han ”aldrig har varit med om något liknande”.

Jonas Nilssons som fick sparken från jobbet som kommunstyrelsens ordförande är sedan i våras ny ordförande för det lokala moderata partiet. Han höll i går styrelsemöte i sin bostad.

Nilsson blir allt mera kritiserad internt. Ord som misstag och dåligt ledarskap nämns allt oftare förknippat med hans namn. En medlem säger till Mårtenssons meningar att ”Nilssons är ingen valvinnare. Han är en sådan som förlorar val. Han måste bytas ut snabbt, innan skadan blir ännu värre.” Andra talar om den rädsla som börjar breda ut sig som en konsekvens av NIlssons ledarstil och det sammanhang han skapat.

Fortsättning lär följa.

 

Vad händer nu?

Senaste artiklarna

Lämna ett svar

Lämna en kommentar