04132024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Vad döljer Värmdö Hamnars VD?

Hänt i Värmdö

I Värmdö kommun har sommaren inte erbjudit några större överraskningar. Man missade att svara Boverket och skattebetalarna förlorade 132.000 kronor i projekteringsbidrag för vindkraft. Slarvigt är ordet.

I Värmdö hamnar AB eller som kommunalrådet Anders ”Ankan” Bergman säger: ett av mina bolag slarvas det också. Man har anlitat den tidigare kommunala tjänstemannen Bo Reichenberg genom hans bolag BR Konsult AB. Inget konstigt med det. Bolaget har organisationsnummer  556708-9122.Bolaget hette tidigare Arrow Affärsutveckling AB.

Nu börjar det som blir  anmärkningsvärt. Detta bolag ägdes tidigare av Mikael Larkner, som också var VD.  Nu är han i stället VD  för  Värmdö hamnar. Här borde man i försiktighetens namn sett till så att jävsfrågorna var utklarade i samband med att Reichenberg fick sitt uppdrag. En annan fråga är vilka relationer Reichenberg och Larkner har. Vilka andra ekonomiska band finns mellan dem? Alla korten på bordet borde vara en självklarhet.

Hur kommer styrelsen och styrelsens ordförande Anders ”Ankan” Bergman att hantera detta.

Vad man kan konstatera att  det är dålig ordning är det i ”hans” bolag. Bergman har redan tidigare inte beviljats ansvarsfrihet för sin roll som vice ordförande i kommunstyrelsen för 2012. Mikael Larkner har  redan tidigare avböjt att ställa upp i en intervju med Mårtenssons meningar.

Det är dag för Anders Bergman och Mikael Larkner att lägga alla kort på bordet.

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar