04142024Huvudnyheter:
Senaste kommentarer

Ett samtal som ministern inte fått

Mårtenssons meningar har fått inspelningar av samtal som kanske borde ringts, men som inte ringts. Ett av dem är till nya Arbetsmarknadsministern Elisabeth Svantesson, länk. Ungefär så här kunde det låtit någon av de första dagarna.

Elisabeth?

-Nej, jag ska inte köpa några bermudas.

-Ja, det är klart att man inte får något jobb om man går till arbetsförmedlingen i bermudas.

-Att du fick sparken och inte fick komma tillbaka till arbetsförmedlingen. Det kan jag förstå. Man kan inte ha bermudas på arbetsförmedlingen.

-Jasså, heter du Bermudas!

-OK, Bermudes, då. Vad kan jag hjälpa dig med?

-Blev du rekryterad på toto. Det låter som en saga. Vanligen brukar man behöva ett CV.

-Jaha, menade du Sven Otto. Han jobbar inte här längre. Vet inte ens om någon här har telefonnumret till honom. Pröva på nätet, där är det nog lättare att få tag på honom.

-Det hörs så dåligt. Svanberg i Bermudas. Det låter som en nyhet och du har sökt på nätet efter honom redan. Vad är problemet? Att surfen kostade pengar. Det har jag inget med att göra. Det visste jag inte. Regeringen har betalt för att du surfar om Svanberg i Bermudas. Låter märkligt.  Jag tror inte på den här historien. Det hörs så dåligt.

-OK, Du heter inte Svanberg utan Svanqvist Bermudes. Det låter utländskt.

-Mallorca? Är du gift med han Muller som bor på Mallorca? Inte det. Han är snygg. Nej, han skapade inga jobb.

-Nej, jag menade inte att du var närsynt. OK, du har jobbat på ett ögonsjukhus. Varför ringer du mig om det? Var för många år sedan.

Jag är ARBETSMARKNADSMINISTER inte arbetsförmedlare. OK, du är uppsagd och har jobbet kvar under något år. Vad har jag med den saken att göra?

-Det visste jag inte? Du jobbar här i Rosenbad. I bermudas? Ja, det sa du visst. Du hette så. Det hade jag ingen aning om. Du jobbar för mig. Prisa Gud.

-Det hade jag ingen aning om. Om jag kan förmedla kontakten till Carola? Varför det? Nej du har missförstått det. Livet består av ord. Nej, det kan man inte förkorta till Livets Ord.

-Ulf Ekman, ja han skulle kunne bli ny generaldirektör för Arbetsförmedlingen.

-Nej, det var inte Carola som sköt Rådjuret. Det var Runar. Har ingen aning om han ordnar jaktsafaris på Värmdö. Då får du vända dig till ministern som jobbar med entreprenörskap, Annie Lööf. Hon är borta under helgen. Hon skulle visst skjuta på de vargar som jagar henne. I Värmland var det visst.

-Ja, de skulle kanske använt kondom. Nej det går inte att backa bandet. Aborter är inte bra. Man får avbryta i tid. Sa, Sven Otto också det. Trodde att Fredrik avgjorde när det är dags att avbryta.

-Du lägger på nu? !

Kom in. Jaha, är det du som är Angela Bermudez Svankvist. Du sitter i rummet bredvid?  Arbetsuppgifter till dig? Ingen aning…

-Jag är nyanställd här. Nej, det gick inte via arbetsförmedlingen . Det var Kent i Örebro. Han tipsade om att jag satt i arbetsmarknadsutskottet. Det var så jag fick jobbet.

Du funderar också på partiet. Tyvärr är det försent till riksdagsvalet. Försök att bli medlem i god tid före nästa val 2017. Ledsen, det kommer en kille som ska driva ut de onda andarna ur ditt rum. Försök med något annat parti. Där kanske det funkar.

Vi hörs!

Vad händer nu?

Relaterade artiklar

Lämna ett svar

Lämna en kommentar